8 augusti 2018
20:00

Referat: Älvsjö AIK FF - Västerhaninge IF

Skönt med en seger i omstarten mot svårspelade Älvsjö AIK på Älvsjö IP.
Västerhaninge tog tag i taktpinnen första tjugo och hade ett spelövertag men sakta började Älvsjö ta över mer och mer. Bästa chansen hade Älvsjö med ett friläge där Nutte kom ut och gjorde sig stor. Nutte gjorde för övrigt en gedigen insats i målet.
I den 40:e frispark för Västerhaninge snett från vänster. Freddan kliver fram, vem annars, och trycker in bollen via Älvsjö ben till 1-0. I den 45:e kom kallduschen Älvsjö kvitterar.
I andra halvlek bestämde vi oss för att spela lite lägre vilket fick till följd att Älvsjö gavs ett betydligt större bollinnehav.
I den 60:e minuten Västerhaninge hörna. Freddan trycker in bollen i boxen där dyker Alex upp knoppar stenhårt in bollen till 2-1 för Västerhaninge.Efter detta försöker Älvsjö skapa lägen för en kvittering men är inte riktigt nära. Istället har Freddan ett skott i stolpen och Vedran en jättechans.
Elvir kommer in efter en tids skadebekymmer och Oliver kommer in i sin debut i Västerhaningetröjan. I den 90:e Andrew tar en lång löpning får fast bollen nere vid Älvsjös mål. Bollen till Oliver som iskallt håller i och levererar Elvir bollen i friläge. I dom lägena missar inte Elvir som den skyttekung han är utan rullar in slutresultatet till 3-1.
Sammantaget hackade spelet betänkligt men hårt jobb och en stark defensiv anförda av Ehn och Arvid borgade för tre pinnar till Västerhaninge IF. Bra krigat av hela laget.